یک ماما

بزرگترین سایت استخدام ماما و ارائه خدمات مامایی

یک ماما

بزرگترین سایت استخدام ماما و ارائه خدمات مامایی

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مواد غذایی که باید در دوران بارداری از آن‌ها دوری کنید ( مواد غذایی ممنوعه در بارداری)

در طول دوره بارداری دغدغه اکثر مادران مصرف مواد غذایی مغذی و در نتیجه تکامل رشد جنین و زایمان فرزند سالم و شاداب است. مصرف غذاهای حاوی امگا3 ،فیبر ، کلسیم و کولین (شبه ویتامین B) در بارداری بسیار توصیه می شود و جزء مواد غذایی مفید در بارداری است و بهتر است در راس سبد خرید در این دوران قرار بگیرد. اما شاید کمتر به غذاهای ممنوع بارداری پرداخته شود. اجتناب از مصرف برخی غذاها میتواند سلامتی شما و جنینتان را تضمین کند. آیا می‌دانید از چه موادغذایی باید دوری کنید؟ توصیه‌های اینچنینی هر سال تغییر می‌کنند و خیلی از چیزهایی که خوردن آنها قبلاً برای خانم‌های باردار اشکالی نداشت الان در لیست مواد غذایی ممنوعه برای آنها قرار گرفته است .بعضی از این مواد غذایی شامل لیست زیر هستند: 

 



۱. ماهی حاوی جیوه: 
ماهی به علت داشتن پروتئین هایی با ارزش غذایی بالا یکی از مواد غذایی مناسب محسوب میشود اما برخی از انواع ماهی ها به علت دارا بودن سطوح بالای جیوه نباید در بارداری مصرف شود این ماهی ها شامل:کوسه ماهی / اره ماهی / نیزه ماهی/ ماهی های درخشان وهستند. ... این ماده یک نوروتوکسین است و با آسیب مغزی و تاخیر تکاملی در نوزادان ارتباط دارد. شما می‌توانید ماهی هایی از جمله ماهی قزل‌آلا، گربه‌ماهی و کنسرو ماهی تن و... را انتخاب کنید که سطح جیوه کمتری دارند. طبق  تحقیقات، شما می‌توانید تا ۸ تا ۱۲ اونس ماهی در هفته بخورید که حدودا دوتا سه وعده غذایی است.


2 .غذاهای دریایی دودی: 
غذاهای دریایی دودی ممکن است حاوی  باکتری‌های لیستریا باشند. این باکتری باعث بیماری لیستریوز می‌گردند (همراه با علایمی مثل اسهال و استفراغ)که می‌تواند منجر به بیماری در نوزاد و حتی سقط‌جنین یا مرده‌زایی شود. علاوه بر این، غذاهای دریایی دودی شامل سطوح بالای نمک است که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و تورم بخش‌های بدن شود بنابراین جزء غذاهای ممنوع بارداری محسوب می شوند.


۳. ماهی هایی که در معرض آلاینده‌های صنعتی قرار داشتند: 
ماهی های صید شده از رودخانه‌های محلی، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها حاوی سطوح زیان باری هستند. در معرض قرار گرفتن مادر و جنین با این آلاینده‌ها ممکن است یاعث وزن پایین جنین در زمان تولد، اندازه کوچک سر جنین ، ناتوانی‌های یادگیری، و مشکلات حافظه شود.بهتر است ماهی‌های آب های آزاد را مثل ماهی سالمون را انتخاب کنید. 


۴. غذاهای دریایی خام(طبخ نشده) 
از خوردن مواد غذایی خام مانند صدف خام گوشت خوب پخته نشده خودداری کنید تا از بیماری های دریایی و مسمویت غذایی مصون بمانید این غذاها حاوی باکتری‌های مضر، ویروس‌ها و سموم هستند که ممکن است باعث ابتلا به بیماری شوند .بنابراین از پخت مناسب و کامل غذاها اطمینان حاصل کنید 


۵. تخم‌مرغ خام یا نپخته: 
شما نباید تخم‌مرغ خام، نپخته یا آب‌پز به صورتی که کامل پخته نشده بخورید چون ممکن است حاوی باکتری‌های مضر سالمونلا باشند که باعث مسمومیت غذایی می‌شوند. غذاهایی که حاوی تخم‌مرغ خام هستند و باید از آن‌ها اجتناب شود عبارتند ازبرخی از بستنی ها و سس ها
پس غذاهایی که حاوی تخم‌مرغ خام هستند مصرف نکنید و محصولات لبنی پاستوریزه و تخم‌مرغ پخته بخورید و حتما تخم مرغها را دریخچال نگهداری کنید و تخم مرغهای شکسته و یا ترک خورده را دوربیندازید . یادتان نرود خمیر پخته‌نشده کیک و شیرینی را هم مزه نکنید!


۶. گوشت خام و پرندگان: 
گوشت خام و گوشت خام پرندگان، چون ممکن است حاوی انگل Toxoplasma و باکتری مضر سالمونلا باشد. سالمونلا خطر مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد. Toxoplasma باعث بروز توکسوپلاسموز می‌شود که چند هفته پس از مصرف غذا علائم آن بروز می کند. ممکن است این بیماری منجر به سقط یا مرگ جنین شود. بنابراین شما باید گوشت و گوشت پرندگان را خوب پخته شده مصرف کنید


7. محصولات لبنی غیر پاستوریزه: 
نوشیدن شیر غیر پاستوریزه و محصولات لبنی محلی در دوران بارداری خطرناک است. این مواد غذایی مممکن حاوی باکتری‌های مضر مثل سالمونلا، لیستریا، E.coli و کریپتوسپوریدیوم باشند که می‌تواند برای شما و جنینتان خطرناک باشد  بنابراین خرید شیر پاستوریزه و محصولات آن توصیه می شود. شیر در روند پاستوریزه کردن در معرض دمای بالایی قرار دارد که باعث از بین بردن میکروب‌های عامل بیماری می‌شود. اگر شما شیر را از یک فروشنده محلی خریداری می‌کنید، شیر را به خوبی بجوشانید دمای بالا میکروب‌ها را از بین میبرد .

8. میوه و سبزیجات خوب شسته نشده
میوه‌ها و سبزیجات ضد عفونی نشده ممکن است حاوی انگل Toxoplasma باشند که به نوزاد در حال رشد آسیب می‌رساند Toxoplasmosis. خاک را آلوده می‌کند ووقتی در آن میوه‌ها و سبزیجات کشت می‌شوند ممکن است میکروب‌های مضر را نیز در صورتی که سبزیجات به درستی ضد عفونی نشده باشند وارد بدن خود کنید . بنابراین  میوه‌ها و سبزیجات را به طور کامل ضدعفونی کنیدو  سبزیجات، به ویژه سبزی‌های پربرگ را بپزید . 

9. جوانه‌های خام: 
جوانه‌های خام از جمله شبدر، یونجه، ماش، تربچه، کلم بروکلی، پیاز و سویا را مصرف نکنید این مواد غذایی مستعد انتقال لیستریا، سالمونلا و باکتری‌های E.coli هستند. همانطور که می‌دانید، listeriosis  می‌تواند منجر به تولد زودرس، سقط‌جنین، مرده‌زایی و عفونت در نوزادان شود. بنابراین جوانه پخته مصرف کنید 

10.غذاهایی که باعث آلرژی می‌شوند: 
سویا، گندم، شیر گاو، تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، آجیل درختی (بادام، گردو، بادمجان و ...)، ماهی و صدف باید تنها در صورتی مصرف شوند که به آن‌ها آلرژی نداشته باشید. با این حال، مطالعات نشان می‌دهند که مصرف این مواد غذایی در دوران بارداری ممکن است شانس ابتلای کودک به آلرژی و آسم را بعدا در زندگی کاهش دهد. اما شما نمی‌توانید در این مورد اطمینان حاصل کنید. بنابراین ، بهتر است از مصرف مواد غذایی حساسیت زا پرهیز کنید و این مواد جزء مواد غذایی ممنوعه در بارداری هستند. 

11. سالاد های آماده مصرف: 
سالاد های اماده همراه با سس، گوشت آماده و غذاهای دریایی آماده که ممکن است حاوی میکروب باشند را، مصرف نکنید هم چنین این سالادها حاوی سس مایونز است که دارای تخم‌مرغ خام و سس سالاد است که کالری بالایی دارند (نمک و شکر). 
تخم‌مرغ، سبزیجات و برگ‌های مورد استفاده در سالادها ممکن است حاوی باکتری‌های لیستریا باشد که می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شود. خوردن سالاد آلوده می‌تواند موجب علائم آنفولانزا در مادر و مشکلات شدید سلامتی در نوزادان شود. بنابراین با رعایت اصول ایمنی غذایی، سالاد را در خانه تهیه کنید دقت کنید که میوه‌ها و سبزیجات را تمیز بشویید و گوشت و تخم‌مرغ را به صورت کامل بپزید .

 

12 .آب‌میوه‌های بسته بندی: 
آب‌میوه‌های بسته بندی شده حاوی مواد نگهدارنده هستند که ممکن برای سلامت بارداری مضر باشند به علاوه که از طبیعی بودن آبمیوه اطمینان نداریم . بهتر است آب میوه را خودمان در منزل تهیه نماییم.

13. مصرف بیش از اندازه ی کافئین : 
مقدار بالاتر کافئین می‌تواند شانس شما را برای سقط‌جنین و وزن کم جنین هنگام تولد افزایش دهد.  مقدار مجاز مصرف روزانه باید حدودا تا ۲۰۰ میلی‌گرم در روز محدود شود. کافئین در چای، شکلات و قهوه  و نوشیدنی های انرژی زا وجود دارد.
برخی مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهند که کافئین با علایم زایمان زودرس و علایم سندرم محرومیت در نوزادان ارتباط دارد  بنابراین جزء غذاهای ممنوعه در بارداری به حساب می آید.

 



14. داروهای گیاهی: 
گیاهان دارویی می‌توانند هم مادر و هم جنین آسیب برسانند. گیاهانی از قبیل افدرا، سنبل، بابونه، پونه و .... محرک‌های رحم هستند که در دوران بارداری باید به طور کامل از داروهای گیاهی اجتناب شود. 
گیاهان دیگر که برای استفاده غیر ایمن هستند، آلوئه ورا، جنسینگ و گل مغربی هستند. 

15. غذاهای کنسرو شده 
مواد غذایی درون قوطی، از جمله میوه‌ها، سبزیجات مضر هستند. پوشش قوطی‌های غذا حاوی ماده‌ای سمی است که بر فعالیت جنین تاثیر می‌گذارد و باعث بروز مشکلات باروری، سرطان، بیماری‌های کبدی و بیماری‌های قلبی در زنان باردار می‌شود. 
میوه‌ها و سبزیجات کنسرو شده را قبل از مصرف به طور کامل بشویید. میوه های فصلی را انتخاب کنید تا بتوانید میوه‌های تازه بخورید. 

16. غذاهای غنی از شکر: 
غذاهای غنی از شکر مانند بعضی دسرها، آب‌نبات، کیک، بستنی، بیسکویت، شکلات و نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید. آن‌ها عوارض بارداری را تشدید می‌کنند (تهوع، استفراغ، یبوست، سوزش معده)، افزایش وزن، افزایش ریسک ابتلا به دیابت بارداری، افزایش خطر زایمان زودرس، مسمومیت بارداری و افزایش خطر سندروم متابولیک در نوزادان سعی کنید این مواد غذایی را در حد اعتدال مصرف کنید . به خصوص از غذاهای حاوی شیرین کننده های مصنوعی بپرهیزید.
گزینه‌های غذایی سالم‌تر قند مانند گلابی، گریپ‌فروت، خرما و زردآلو را انتخاب کنید چون آن‌ها جایگزین خوبی برای غذاهای هستند که با قند زیاد شیرین شده اند.

17. مواد غذایی غیرقابل اطمینان: 
ممکن است هوس غذای شیرین، ترش و تند را داشته باشید این مواد غذایی می‌توانند خطر عفونت‌ها، مشکلات معده و مسمومیت غذایی را افزایش دهند. این محصولات به خاطر مواد غذایی ضعیف و استانداردهای بهداشت آب مضر هستند. مانند برخی از غذاهای خیابانی ، هات‌داگ، آب‌نبات قیچی، ، ذرت مکزیکی، انواع ترشک ها و لواشک ها، لبو، باقلا ،نودل و غیره. اگر این غذاها را دوست دارید، دستور آشپزی این غذاها را به صورت آنلاین پیدا کنید و سعی کنید آن‌ها را در خانه تهیه کنید.

18. غذاهای پرچرب: 
از چربی‌های ترانس یا روغن هیدروژنه که در غذاهای آماده وغذاهای فرآوری شده مانند بیسکویت، کلوچه، پیتزا منجمد، غذاهای سرخ‌شده، مارگارین، و.... اجتناب کنید. 
هم چنین انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که چربی‌های ترانس به کم‌تر از ۱ درصد کل کالری دریافتی شما محدود شود تا از خطر بیماری‌های قلبی، چاقی، افزایش رشد جنین و زایمان زودرس جلوگیری شود. غذاهایی که شامل اسیده‌ای چرب امگا ۳ و ۶ و ۹ هستند، حیاتی هستند چون برای شما و جنین در حال رشد ضروری هستند. این مواد در زیتون، آجیل‌ها، دانه کتان، و ماهی فراوان هستند. به هر حال پرخوری ممنوع 
 

19. اثر ویتامین‌ها: 
شما باید دریافت مواد مغذی خاص (مانند اسید فولیک، آهن و کلسیم)را در دوران بارداری افزایش دهید. اما مصرف ویتامین ها نیازمند دقت زیادی است .ویتامین‌های اضافی ، در چربی و کبد بدن شما ذخیره می شوند که منجر به اثرات مضر بر روی مادر و جنین می‌شود (. به همین ترتیب، مصرف بیش از حد ویتامین‌ها می‌توانند اثرات آزار دهنده خود را بر سیستم گوارشی نشان دهند. ) بنابراین سعی کنید از مواد غذایی به جای مکمل های دارویی جهت تامین نیاز بدن خود ااستفاده کنید و در مصرف مقدار ویتامین ها با ماما و پزشک خود مشورت نمایید.

 

20. پاپایا :

به دلیل کمبود تجربه، بسیاری از زنان باردار از پاپایای سبز به عنوان عنصری برای تهیه وعده غذایی استفاده می کنند دلیل آن، این است که پاپایای سبز و پاپایای خام و نارس، حاوی آنزیم هایی هستند که می توانند باعث انقباض رحم و در نتیجه سقط جنین شوند بنابراین، در دوران بارداری، برای اطمینان از ایمنی مطلق، زنان باردار قطعا نباید پاپایا، به ویژه پاپایا سبز را مصرف کنند و جزء غذاهای ممنوعه در بارداری است.

 

21. نوشیدن بیش از حد چای سبز:

اگر شما یک زن باردار یا شیرده هستید، نباید چای سبز بیش از یک بار در روز بنوشید.یک فنجان چای سبز ،حاوی 200 میلی گرم کافئین است اگر بیش از این مقدار مصرف کنید، ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهید.کافئین ،همچنین از طریق شیر مادر تغذیه می شود و همچنین می تواند نوزاد را در طول دوره شیردهی، تحت تاثیر قرار دهد.

 

22. سویا:

در مصرف سویا و محصولات تهیه شده از سویا احتیاط کنید؛ زیرا حاوی فیتواستروژن هستند که امکان دارد روی جنین عوارضی ایجاد کند. حداکثر یک مرتبه در روز از این محصولات غذایی مصرف کنید و به طور کلی از مصرف مکمل های غذایی حاوی این مواد بپرهیزید. 

 

23. آناناس:

میوه آناناس و آب آن یکی از موادغذایی و نوشیدنی‌هایی است که خطرزایمان زودرس و سقط جنین را به دنبال دارد، حتی برخی پزشکان و متخصصان طب سنتی برای زایمان زودرس آناناس را توصیه می کنند.این میوه خوشمزه حاوی ماده ای به نام برملائین است که موجب نرم شدن دهانه رحم شده و بر اثر تولید یک ماده خاص موجب سقط جنین می شود، از این رو جزء غذاهای ممنوعه در بارداری محسوب می شود.

 

24.الکل:

مصرف الکل در دوران بارداری خطرات هولناکی به همراه دارد و از رشد جسمی و ذهنی جنین جلوگیری می کند و عامل نارسایی جنین و مشکلات روحی کودک می شود.

 

 

25 .بهتر است در مصرف زعفران زرشک جگر آلوورا هلو و .... در بارداری خودداری کنید. 


  • maryam kalantari
  • ۰
  • ۰

تغذیه یا رژیم غذایی در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است  زیرا رشد و تکامل جنین وابسته به تغذیه در  بارداری است. پس بهتر است روی تغدیه سالم در بارداری  حساس باشید. آنچه که یک زن در دوران بارداری می‌خورد و می‌نوشد، مهم‌ترین منبع تغذیه بارداری است. بنابراین، متخصصان توصیه می‌کنند که یک مادر باید انواع غذاها و نوشیدنی‌های سالم را انتخاب کند تا مواد مغذی لازم برای رشد جنین را تامین کند.

تغذیه در بارداری:

  • کالری در بارداری
  • منابع غذایی مفید در بارداری
  • گروههای غذایی مفید در بارداری
  • تصورات نادرست درباره رژیم غذایی
  • افزایش وزن در دوران بارداری​ ​​​​​​
  • توصیه های مهم برای افزایش وزن کل در طول دوران بارداری
  • نرخ افزایش وزن معمول در بارداری
  • نرخ افزایش وزن معمول در بارداری دوقلویی
  • در هنگام برنامه‌ریزی غذایی دردوران بارداری به این نکات توجه کنید


کالری در بارداری:

بیشتر زنان باردار فقط نیاز به ۳۰۰ کالری اضافی در روز دارند. البته مقدار دقیق بستگی به وزن قبل از بارداری دارد. اگر قبل از بارداری لاغر شده‌اید، ممکن است به کالری بیشتری نیاز داشته باشید. اگر قبل از بارداری اضافه‌وزن داشته باشید، ممکن است کم‌تر به آن نیاز داشته باشید. می توانید با ماما و یا متخصص تغذیه در مورد این که چه مقدار کالری نیاز دارید و به طور کلی تغذیه در بارداری مشورت کنید. ​

براساس تحقیقات صورت گرفته یک زن بارداردر این دوران به کلسیم، اسید فولیک، آهن و پروتئین بیشتری نیاز دارد ،به همین دلیل است که این چهار ماده مغذی مهم هستند. ​

اسید فولیک:

اسید فولیک و ویتامین B در کمک به جلوگیری از نقص‌های هنگام تولد در مغز جنین و نخاع که به عنوان نقایص لوله عصبی شناخته می‌شود، بسیار حیاتی است. ​

توصیه می شود حداقل یک ماه قبل از باردار شدن، روزانه باید یک مکمل ویتامین حاوی ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک مصرف کرد. در طول دوران بارداری، باید مقدار اسید فولیک را تا ۶۰۰ میکروگرم در روز افزایش داد .

منابع غذایی حاوی اسید فولیک: سبزیجات سبز برگی، غلات غنی‌شده ، نان و پاستا، لوبیا، مرکبات. ​

کلسیم:

کلسیم ماده ای است که برای ساخت استخوان و دندان استفاده می‌شود. براساس گزارش آکادمی تغذیه و مواد غذایی، اگر یک زن باردار کلسیم کافی مصرف نکند، این ماده معدنی از ذخایر استخوان‌های مادر گرفته می‌شود و به نوزاد داده می‌شود تا نیازهای اضافی بارداری را برآورده کند.

زنان باردار ۱۹ سال و بالاتر نیاز به ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز دارند. براساس تحقیقات، نوجوانان باردار در سنین ۱۴ تا ۱۸ سال به ۱،۳۰۰ میلی‌گرم روزانه نیاز دارند. ​

منابع غذایی حاوی کلسیم: شیر، ماست، پنیر، آب‌میوه غنی‌شده با کلسیم و غذاهایی، ساردین و ماهی آزاد با استخوان، برخی از سبزی‌های پربرگ (مثل کلم).​ ​​​​​​

آهن:

زنان باردار باید روزی ۲۷ میلی‌گرم آهن دریافت کنند که دو برابر مقدار مورد نیاز زنان دیگر است . مقادیر بیشتری از مواد معدنی برای تامین خون بیشتر و در نتیجه تامین اکسیژن نوزاد مورد نیاز است.

توصیه می‌ شود که برای افزایش جذب آهن، در هنگام خوردن غذاهای غنی از آهن، از یک منبع خوب ویتامین C استفاده کنید. به عنوان مثال، یک لیوان آب پرتقال در هنگام صبحانه با غلات غنی‌شده با آهن

منابع غذایی حاوی آهن: گوشت  ماکیان، ماهی، لوبیا و نخود، غلات غنی‌شده با آهن. ​

پروتئین :

در تغذیه در دوران بارداری پروتئین اهمیت بالایی دارد .پروتئین بیشتری در دوران بارداری نیاز است و پروتئین یک ماده مغذی سازنده است، زیرا به ساختن اندام‌های مهم در نوزاد مانند مغز و قلب کمک می‌کند. ​

منابع غذایی حاوی پروتئین: گوشت، ماکیان، ماهی، لوبیای خشک و نخود، تخم‌مرغ، آجیل، سویا.​ ​​​​​​

گروههای غذایی مفید در بارداری:

تصور عموم این است که در دوران بارداری، بیشتر اوقات غذاهای مقوی خورده شود. اما برای تغذیه سالم دوران بارداری توصیه می شود که بر روی پنج گروه غذایی زیر تاکید گردد: میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین کم‌چرب، غلات کامل و محصولات لبنی. ​

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که زنان بارداربرای تغذیه در بارداری نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات پر کنند، یک چهارم آن با دانه‌های غلات و یک چهارم آن هم با یک منبع پروتئین کم‌چرب و همچنین یک محصول لبنی در هر وعده غذایی. ​

میوه‌ها و سبزیجات:

زنان باردار باید به ویژه در سه‌ماهه دوم و سوم بر روی میوه‌ها و سبزیجات متمرکز شوند. میوه ها کالری پایینی دارند و سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. ​

پروتئین:

زنان باردار باید از منابع پروتئین خوب در هر وعده غذایی برای حمایت از رشد جنین استفاده کنند. غذاهای غنی از پروتئین شامل گوشت، ماکیان، ماهی، تخم‌مرغ، سویا، پنیر، شیر، آجیل‌ها و دانه‌ها می‌شوند. ​

غلات سبوس‌دار:

 این غذاها منبع مهمی از انرژی در رژیم غذایی هستند و همچنین فیبر، آهن و B را نیز تامین می‌کنند

لبنیات :

 هدف برای سه‌تا چهار وعده غذایی لبنی در یک روزاست. محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر منبع غذایی خوبی از کلسیم، پروتئین و ویتامین D هستند. ​


تصورات نادرست درباره رژیم غذایی

بیماری صبحگاهی (تهوع صبحگاهی)

وقتی یک مادر تهوع صبحگاهی را تجربه می کند، بزرگ‌ترین اشتباهی که او می‌تواند انجام دهد این است که غذایی نخورد تا احساس بهتری داشته باشد. ​

علل دقیق تهوع صبح مشخص نیستند، اما ممکن است ناشی از تغییرات هورمونی و یا قند خون پایین‌ باشد. این شکایت شایع می‌تواند باعث ایجاد موج تهوع و استفراغ در برخی از زنان به خصوص در سه‌ماهه اول بارداری شودو قطعا هم در مقطع زمانی صبح اتفاق نمی افتد پیشنهاد می شود  در هر زمانی از روز، مقدار کمی از غذاهایی را بخورید که بوی خوبی ندارند، چون بوی غذا هم می‌تواند معده را ناراحت کند. ​

تمایل به غذا

یک میل ناگهانی و یا نفرت شدید از غذا در دوران بارداری برای زنان رایج است. برخی تمایل عمومی به شیرینی، غذاهای شور، گوشت قرمز و یا مایعات دارند.  اغلب، ولع مصرف به یک ماده مغذی خاص مانند پروتئین بیشتر یا مایعات اضافی برای رفع تشنگی دارند تا یک غذای ویژه. ​

خوردن به جای دو نفر

وقتی مردم می‌گویند که یک زن باردار برای دو نفر غذا می‌خورد، این بدان معنا نیست که او نیاز به مصرف دو برابر غذای بیشتر یا دو برابر کالری دارد. ​

در حقیقت یک زن باردار در سه‌ماهه اول برای دو نفر در حال خوردن غذا نیست. در طول سه ماه اول، کالری مورد نیاز اساسا مشابه قبل از بارداری هستند. در طول سه‌ماهه اول، افزایش وزن توصیه‌شده بین 0.5 تا 2 کیلوگرم ( ۱ تا ۴ پوند)  در طول دوره سه‌ماهه است. ​

معمولا به زنان باردار توصیه می‌ شود تا ۲۰۰ کالری به دریافت غذایی معمول خود در طول سه‌ماهه دوم اضافه کنند و ۳۰۰ کالری در طول سه‌ماهه سوم خود اضافه کنند که نوزاد به سرعت رشد می‌کند. ​


افزایش وزن در دوران بارداری​​​​​​

افزایش وزن در دوران بارداری اغلب کاهش و یک جریان در طی نه ماه دارد و اندازه‌گیری وزن دوران بارداری دشوار است و یک ترازو نشان نمی‌دهد که آیا افزایش وزن به چربی بدن، وزن جنین یا دستاوردهای مایع اطراف جنین تبدیل می‌شود یا نه.​ ​

تعداد کل کالری‌ها که در طول دوران بارداری مورد نیاز هستند به قد و وزن مادر قبل از باردار شدن و فعالیت بدنی او بستگی دارد. به طور کلی، زنان کم‌وزن در دوران بارداری به کالری بیشتری نیاز دارند و زنان دارای اضافه‌وزن و چاق به کالری کمتری نیاز دارند. ​

توصیه های مهم برای افزایش وزن کل در طول دوران بارداری: ​

* زنان کم وزن که شاخص توده بدنی زیر ۱۸ دارند باید ۲۸ تا 40 پوند اضافه کنند( 12.7 تا 18 کیلوگرم)

*زنان وزن عادی که شاخص توده بدنی از ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ دارند باید ۲۵ تا ۳۵ پوند وزن داشته باشند). ۱۱.۳تا ۱۵.۸کیلوگرم) ​​​​​​

*زنان با وزن بالا که دارای شاخص توده بدنی۲۵ تا ۲۹.۹هستند، باید ۱۵ تا ۲۵ پوند وزن داشته باشند)6.8 تا 11.3 کیلوگرم)*زنان چاق که شاخص توده بدنی بالای 30 دارند باید ۱۱ تا ۲۰ پوند وزن داشته باشند. (5 تا 9 کیلوگرم)

نرخ افزایش وزن معمول در بارداری:

بر اساس تحقیقات انجام شده زنان باردار در سه ماهه اول بارداری بین ۱ تا ۴.۵ پوند (۰.۴۵ تا ۲ کیلوگرم ) افزایش وزن دارند. همچنین زنان کم‌وزن و وزن طبیعی به طور متوسط در طول سه‌ماهه دوم و سوم بارداری هر هفته حدود ۱ پوند اضافه می کنند( حدود 0.5 کیلوگرم) و زنان با وزن بالا و چاق در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری هر هفته حدود نیم پوند کسب می‌کنند.


نرخ افزایش وزن معمول در بارداری دوقلویی :

 *زنان کم وزن: 50 تا 60 پوند (۲۲.۶ کیلوگرم به ۲۸.۱ کیلوگرم)

 *زنان دارای وزن نرمال : ۳۷ تا ۵۴ پوند )۱۶.۷ تا ۲۴.۵ کیلوگرم)

​*زنان با وزن بالا: 31  تا ۵0 پوند (14 تا 22.6 کیلوگرم)

​*زنان چاق: 25 تا 42 پوند (11.3 تا 19 کیلوگرم)


در هنگام برنامه‌ریزی غذایی دردوران بارداری(تغذیه در بارداری) به این نکات توجه کنید:

*  در هر وعده غذایی از هر پنج گروه غذایی استفاده نمایید.

* نان سبوس دار استفاده کنید، شیر کم‌چرب و یا بدون چربی و گوشت بدون چربی مانند مرغ و ماهی استفاده کند. * از انواع مختلف میوه و سبزیجات در هر وعده غذایی استفاده کنید .

* از خوردن چهار تا شش وعده غذایی در روز به جای سه وعده با حجم بیشتر استفاده کنید. افزایش وعده های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده به تسکین سوزش معده و ناراحتی گوارشی کمک کند.

* دقت کنید که غذای شما در قطعات کوچک تهیه شود و بشقابتان را پر نکنید .

* هر روزحداقل ۶ لیوان آب بنوشید .

* تغذیه در بارداری را جدی بگیرید.


  • maryam kalantari